vrijdag 16 januari 2015

Jimmy


Niet lachen maar Jan is zwanger van een teckel. Iets met donkerbruin en flapperende oortjes. Na twee kinderen wil ze toch nog een keer het gezin uitbreiden. Een hond dus. En wij verheugen ons er net zo op als zij. Een paar jaar geleden namelijk kwam Jimmy bij ons. Jimmy is het lelijkste gedrocht uit een nest van tien. We zouden alleen even gaan kijken. Whahahaha. Kijken is kopen als het gaat om puppy's waar je met de kinderen naar 'gaat kijken'. Jan is dus wijs en neemt de kinderen niet mee als ze zondag gaat kijken. Ik veeg nu de lachtranen uit mijn ogen want ik ken Jan. En ik ken Teun. Zondagavond zitten Jan en Teun verlekkerd naar de foto's en de filmpjes te kijken, gezellig samen met de kinderen, hebben ze onderweg in België al een kek halsbandje gekocht en heeft Jan via internet een bench, een voerbakje, een kussen, 18 speeltjes en een zak puppybrokken besteld. Over namen zijn we nu al aan het Appen. 'Unox' is favoriet maar mag niet van Teun. We laten het weten als werknaam 'Koffie' zijn definitieve roepnaam heeft ontvangen.

Bij ons is er dus Jimmy. Jimmy zou niet heel groot worden, gladharig zijn, en een braaf karakter openbaren als de puppypubertijd eenmaal voorbij zou zijn. Tsja. Iedere zondagavond moet ik drie vierkante meter hond kammen. Zeker een uur ben ik daar mee bezig. En maken we voor de gein altijd een rekensommetje wat hij deze week weer heeft aangericht. Karbonades die hij van het aanrecht heeft geroofd, en o ja mijn rode pumps die hij heeft verrampeneerd. Met de fleece deken van Nietzel, een kip, de ochtendkrant en de lunch van Hans, zitten we meestal toch wel op een eurootje of honderd.

Jimmy banjert vrolijk en blij door het leven. Hij is dol op ons, op het leven in het algemeen en vooral mateloos gek van andere honden. Daarom regel ik elke woensdag een playdate voor hem. Eerst mag Jimmy mij een uur of anderhalf door het dorp sleuren (geen puppycursus gehad) en daarna donderjagen bij ons in de tuin, samen met zijn Mattie. Nadat Mattie weer naar huis is, moet ik de boel dweilen. En hier en hier en daar gras transplanteren. Die pollen kweek ik speciaal. Niet gelogen. Het gaat er namelijk nogal ruig aan toe. En Jimmy en Mattie houden allebei heel erg van graven. Graven vinden ze het allerleukste.

Zo'n dag van Jimmy eindigt meestal op een bed van één van de kinderen. De hoogslapers zijn speciaal voor Jim afgezaagd. Anders is het zo ongezellig voor Jim. Jim springt 's avonds van de één naar de ander. Tomeloos verliefd op elk van onze kinderen. Het beddengoed wordt tegenwoordig wat vaker gewassen vanwege de modderpoten van Jim. Boos mag ik niet worden op hem. Ten opzichte van Jimmy laten de kinderen een oneindige verdraagzaamheid zien. Al hun liefde gaat er naar toe. En daarom tolereer ik Jimmy. Met zijn strapatsen. Als ik thuiskom ligt hij voor de deur te wachten. Om half elf sharp gaat hij Hans alvast aanwijzen waar zijn riempje ligt, en met zijn body language, eindeloos uitrekken en kwispelen, duidelijk maken, dat hij klaar is voor het ommetje.

Jimmy hoort bij ons met zijn gekke streken. En daarom hebben we ook trek in Koffie.

Eddy

Geen opmerkingen: