zondag 16 november 2014

AfknapperIn deze moderne tijden moet je er voor zorgen dat je er altijd trendy en verzorgd bij loopt. Naarmate je ouder wordt, wordt het steeds lastiger hip te blijven. Voor je het weet ben je zo onsexy dat je de mensen om je heen rillingen bezorgt. Dat geldt natuurlijk niet voor mij. Ik ben pas eind dertig en nog goddelijk! Afgezien van een paar ‘Bridget Jones-achtige’ tekortkomingen kan ik er nog best mee door.

Mijn leidinggevende, een niet onaantrekkelijke man van in de 50 heeft bijvoorbeeld voorgoed afgedaan. In eerste instantie was hij nagenoeg perfect. Een mooi pak, vlot kapsel en een ‘George Cloony-like’ charme. Het ging hem voor de wind! Een sexy scheef glimlachje als hij je wat vroeg en hij kreeg alles voor elkaar. Vooral bij de dames op de werkvloer welteverstaan. Tot dat ene verschrikkelijke moment waarop het helemaal fout ging. “George’ zat de wekelijkse vergadering voor. Nadat ik me met wat ellebogenwerk voorbij twee vrouwelijke collega's had geworsteld, ging ik naast hem zitten. Zijn nieuwe luchtje rook heerlijk! Vast iets duurs van een Frans merk. Een stuk lekkerder dan de 'Old Spice' van mijn man Teun! Met Kerst moest ik die maar eens upgraden. 'George' stak van wal. Na enkele minuten leek hij zich te verslikken. Ik herkende duidelijk het geluid van een onderdrukte binnensmondse boer. Ach ja, dat kan de beste overkomen en hij had het netjes verdoezeld. Maar toen vulde de kleine vergaderruimte zich met de onmiskenbare geur van een frikandel speciaal. De geur kroop in mijn neus en het werd nauwelijks mogelijk mijn kokhalzen te onderdrukken. Het kostte me alle moeite van de wereld mijn gezicht in de plooi te houden. Wat smerig! Van Hollywood naar Maaskantje binnen een paar seconden. Mijn dagdromen zouden voortaan 'dagmerries' zijn. Eeuwig zonde!

Een paar dagen geleden gingen Eddy en ik samen op pad. Wij zijn echt een super shopping team! We weten precies wat de ander leuk vindt en zeiken openlijk af wat we niks vinden zonder daar enige vorm van doekjes om te winden. Lekker duidelijk! Dat laatste was ook nu weer noodzakelijk. Duidelijkheid.
Eddy hoort nu bij de 50+ club en al eerder moest ik daarom een reddingsactie inzetten. Het ging toen om een broek die ze wilde kopen. We waren aan het winkelen toen  Eddy een fijne broek van het model ‘knoop- en ritsloos hijsen’ zag. Veel stretch en lekker comfortabel. Groot alarm dus! MEGA AFKNAPPER! Onder enige dwang en met de belofte van een borrel bij de koffie kon ik haar meevoeren.

Nu gebeurde het volgende drama. Eddy zei zonder blikken of blozen dat ze nog even naar de ANWB winkel wilde voor een stormparaplu. Pardon? Dat kan dus echt niet. Blijkbaar gaan vanaf je 50ste je ‘not-cool’ alarmbellen niet meer af. Ik heb haar uitgelegd dat je beter af bent met een flutparaplu met panterprint dan met een stormexemplaar. Je moet aan je imago blijven denken. Voor je het weet loop je met je man in hetzelfde windjack over het strand en is uit de verte niet te zien wie de man is en wie de vrouw. Echt een ‘worst-case’ scenario!

Gelukkig hebben we deze afknappers weten te voorkomen en konden we met een gerust hart gezellig op pad. We waren net op tijd voor de bus. Huishoudbeurs, here we come!!

Jan


Geen opmerkingen: